vroege herfst

13 januari 2011 - Rozenburg, Nederland

Dat is het.....zelden zulk opwekkend weer meegemaakt. Normaal heb ik een hekel aan alles wat regenpak heet, want daar wordt ik normaliter natter in door zweten dan de regen veroorzaakt, maar nu ben ik helemaal om. Het omkeer punt was ongeveer de open dag....niet jouw schuld, zusje, leuk dat je er was....Toen begon de wind en vooral de nattigheid. Dat is niet meer opgehouden. Ondertussen leggen we de laatste hand aan de ringen van de kranen. Vandaag komt de ontwerper/bouwer aan boord om het resultaat te beoordelen. De PS-crane heeft een aantal dagen plat gelegen ivm een aantal reparaties en is nu weer omhoog. Dat was voor ons een stevig onderhoud moment. Een aantal zaken die voorheen niet konden, kwamen nu binnen bereik. Ik heb nog nooit zo'n grote ploeg gehad. Maar dat is allemaal gelukt.
Verder is het zo, dat in een aantal maanden allerlei verlichting en krachtkabels de kraan in gesleept zijn.....heel veel....die er nu in een paar dagen weer uit moeten. Ook komen de keuringen eraan en er staan nog zaken op de to-do list. Daar kijken we natuurlijk ook nog even naar....kortom, druk, druk. Maar wel leuk. Time flies when you have fun.
Door alle bezigheden werd steeds duidelijker, dat we de datum van 22 jan. niet gingen halen.
Dat wordt nu de 26e, de dag dat ik normaal van boord zou gaan.....Ik blijf niet, maar ga een dag eerder naar de wal....de 25e dus. Dat betekent geen gewissel met auto's, sleepboten, treinreizen, etc. Dat is wel lekker rustig....en een dagje eerder vakantie....heerlijk in de herfst.

Groeten.....